احیای میراث‌فرهنگی و مشارکت مردمی، رمز تقویت هویت ملی و توسعه پایدار است/ تخت‌جمشید با ارکستر فیلارمونیک ارمنستان به نماد دیپلماسی فرهنگی تبدیل می‌شود

سعید معیدفر، جامعه‌شناس برجسته، برگزاری کنسرت ارکستر فیلارمونیک ارمنستان در تخت‌جمشید را گامی ارزشمند در مسیر احیای میراث‌فرهنگی دانست و تأکید کرد: حرکت‌هایی که با مشارکت و پیوند مردم شکل گیرد، می‌تواند به شکوفایی هویت ملی و توسعه پایدار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بینجامد.

سعید معیدفر، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا با اشاره به برگزاری کنسرت ارکستر فیلارمونیک ارمنستان در محوطه جهانی تخت‌جمشید، این رویداد را اقدامی مهم در مسیر تقویت هویت و میراث‌فرهنگی دانست و گفت: هرکدام از این رویدادها ارزشمند است، به‌ویژه آنهایی که به احیای تاریخ و تمدن ایرانی یاری رسانند.

او با تأکید بر اینکه هویت ملی باید ریشه در خواست و مشارکت مردم داشته باشد، افزود: هویت ملی زمانی پایدار خواهد بود که از درون جامعه بجوشد و با باورها و منویات مردم پیوند داشته باشد. حرکتی که توسط مردم شکل بگیرد، می‌تواند به تقویت همبستگی اجتماعی و اعتلای فرهنگی منجر شود.

این جامعه‌شناس همچنین خاطرنشان کرد: برای آینده ایران، ضروری است بسترهای پایدار برای کنشگری نهادها و حرکت‌های مردمی فراهم شود. مشارکت عمومی در این عرصه نه تنها هویت ملی را تحکیم می‌بخشد، بلکه به شکوفایی ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی کشور نیز کمک می‌کند.

معیدفر با اشاره به تأثیر این‌گونه برنامه‌ها در گسترش روابط فرهنگی میان ایران و سایر کشورها تصریح کرد: ما امروز با مفهومی فراتر از مرزهای جغرافیایی به نام ایران فرهنگی روبه‌رو هستیم. آیین‌هایی همچون نوروز در بسیاری از کشورهای منطقه برگزار می‌شود و این مرزهای فرهنگی بستری مهم برای همکاری‌های گسترده در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی فراهم می‌کند.

او ادامه داد: هرچه در احیای این نمادهای فرهنگی سرمایه‌گذاری کنیم، دوستی‌ها و همکاری‌ها عمیق‌تر خواهد شد. این امر می‌تواند پیوندهای منطقه‌ای را تقویت کند و زمینه‌ساز توسعه‌ای پایدار برای کشور باشد.

معیدفر در پایان، با تأکید بر جایگاه ایران به‌عنوان یکی از تمدن‌های بزرگ تاریخ، افزود: تأکید بر میراث‌فرهنگی نه تنها علاقه جوانان را به تاریخ و هویت ملی افزایش می‌دهد، بلکه در گسترش گردشگری فرهنگی و رونق اقتصادی کشور نیز نقش‌آفرین است. ایران ظرفیت آن را دارد که با اتکا به این پیشینه درخشان، به مرکزی برای تعاملات فرهنگی و همکاری‌های بین‌المللی تبدیل شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1404061100690
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha